Анастасија: Освета је увек слатка (Крими прича + Зодијак + Женско писмо)

Копам гроб све дубље и дубље. Срце ми куца све брже. Надам се да ме неће открити, а опет шта ако ме открију? Сутра ће објавити на вестима да је нестала девојка из околине Новог Сада, а само ја ћу знати шта се стварно десило са њом. Окрутна јесам и хладна и безосећајна, али ја тако морам да поступам са својом конкуренцијом. А Тамара је ипак била моја супарница. Бацам тело у јаму и затрпавам је земљом. Хумку затим покривам лишћем и старим гранама. Трчим до аута, морам што пре да дођем до куће да оперем сву прљавштину и крв са себе. Утрчавам у стан , ужурбано перем руке, али крв неће да се скине.

Месец дана раније

Зашто сам уопште убила Тамару? Зато што је она имала нешто моје. Уроша. Стога ја сам смислила цео план како да нешто што је некад било моје то опет постане. Како кажу ,,Држи пријатеља близу, а непријатеља још ближе“. Пошто ме сви сматрају за одличног, искреног и правог пријатеља, мој први задатак био је да се спријатељим са њом. У данашње време то бар није тешко, мало инстаграм, мало фејсбук, посетим по који профил њених другарица и врло брзо знам где се креће, куда излази и шта воли да ради. Тако сам на пример недавно сазнала да је уписала курс вајарства и одлучила сам да га и сама упишем. Ваљда вам је сада јасно да сам спремна због својих циљева да газим и преко лешева. Притом морала сам да нови хоби- вајарство укомбинујем са својим правим послом и својим свакодневним одласцима код терапеута. Шеф ми је дао препоруку да идем код терапеута јер наводно имам проблема са агресијом и љубомором. Шта још неће измислити за мене. И тако сам ја кренула и на курс вајарства који ме заправо уопште није занимао. Пошто сам веома комуникативна и пријатељски настројена (бар на прву лопту) одмах сам започела неку конверзацију са њом. Сваки дан бих седала до ње и поздрављала се са њом, и временом сам сазнала да она и ја имамо и неких стварних сличности. Она јадна није ни слутила да сам ја Урошева бивша девојка, а поготово каква јој се судбина спрема. Једино што ми је у том тренутку представљало проблем јесте мој посао јер сам стално примала нова задужења, која наравно нисам хтела да одбијем, а новца никада није доста. Моји пријатељи нису могли ни да наслуте мој мрачни план јер сам врло добра у скривању тајни. Моја нова пријатељица и ја смо ускоро почеле заједно и да излазимо. Сва срећа па имамо исти музички укус. А онда сам једног дана одлучила да своју игру доведем до финала. Позвала сам Тамару да дође код мене како бисмо испробавале нове чајеве, које ми је наводно донела другарица са Новог Зеланда. Често се запитам колико ли сам ја то уверљива људима када поверују у свакакве глупости што им напричам. Донела сам у дневни боравак две идентичне шољице са скоро истим чајем. ,,Мммм мирише на бадеме“ рекла је Тамара а затим попила пар гутљаја. Цијанид је радио своје, а ја сам се само невино смешкала. Брзо је стизао до крвотока и док сам трепнула Тамара је већ била на поду. Притом је глупача ударила главом о сточић и направила ми крваве флеке. Срање само имам шта да чистим. Тешком муком довукла сам је до аута, сва срећа па је био мрак. Потом сам се запутила ка шумама Фрушке горе да се отарасим тела. Упала је међу моја клешта и за трен ока отров је убризган. Бојим се сутрашњег дана. Не знам да ли ћу моћи довољно добро да одглумим да стварно не знам шта се десило након што је Тамара напустила моју кућу. Мени је сада остало само да очистим и уништим све доказе, а онда да само чекам прави тренутак и да се поново јавим Урошу. Само је један победник, а тај победник сам наравно ја.

Published by

5 thoughts on “Анастасија: Освета је увек слатка (Крими прича + Зодијак + Женско писмо)

 1. Sa obzirom da je jedan od izazova i zodijak, nisam sigurna koliko sam uspela da prepoznam znak – da li je u pitanju jarac ili lav? 😀
  Rekla bih da su osobine znaka kao i ženske osobine zaista hiperbolisane što mi je lično simpatično i donekle pelazi u satiru. Nisam mogla da radnju priče shvatim ozbiljno iz razloga što su prisutni opisi i delovi koji su me stvarno slatko nasmejali (preporuka šefa da ide na terapiju, uhođenje putem društvenih mreža…) Meni je priča zaista zanimljiva samo sam je pre doživela kao satiričnu nego krimi, baš zbog pregršt duhovitih opisa koji su zasenili prljave radnje u priči. 🙂

 2. Није ни јарац ни лав, него шкорпија! 😀 Причу сам прво и сама кренула да пишем као крими али је сама отишла једним другим путем. Драго ми је ако Вам је бар измамила осмех на лице 😀

 3. Poprilično loše na svim poljima. Prvo: preterana upotreba zamenica koje bodu sva čula onoga koji čita. Npr: „али ја тако морам да поступам са својом конкуренцијом“.
  Drugo: Stereotipno predstavljanje zodijačkog znaka iz kog proizilazi zaključak da ono što čuči u gnevnoj škorpiji mora da ima obeležja psihopate.
  Treće: Mnogo nemotivisanih, naprasnih odluka junakinje priče koja kao da je istupila iz nekog petparačkog krimi romana. Da je bar u pitanju parodijsko oponašanje tih karikaturalnih modela (kao npr. u filmu „Promising young woman“) , pa da čovek i pozdravi ideju.

 4. Priča bi bila mnogo bolja da nije tako direktno napisana, odnosno fali joj stilskog uobličavanja. Postoji motivisanost ali zbog toga što je toliko očigledna, ne može da uzbudi čitaoca. Malko više stilizacije bi je učinilo mnogo boljom.

 5. Prvenstveno me je iznenadio spoj krimi priče i zodijaka, obično smo imali neku svakodnevnicu u kojoj se određeni junak nalazi i kroz to bi pokazali i osobine horoskopskog znaka. Pohvalila bih samo taj neobičan spoj. Takođe, osobine škorpije su sasvim uočljive, moje mišljenje je da je u ovoj priči došlo do problema oko opisa osobina horoskopskog znaka, baš zbog toga što je autor pokušao da napiše krimi priču. Iz tog razloga se možda stiče utisak da škorpiju odlikuje obeležje psihopate. Slažem se sa prethodnim komentarima da je autor odmakao od krimi priče.

Comments are closed.