Капица: ПРОТЕИНСКИ ПУДИНГ „ZBREGOV“ / BLABLA TRASH – КАНТА ЗА СМЕЋЕ СА ПОДСЕТНИКОМ

Протеински пудинг Zbregov

Реклама почиње сликом девојке у свлачионици теретане. У позадини се чује музика са оптимистичним тоновима. Девојка је висока, има дугу смеђу косу везану у реп и витку линију са видљивим мишићима. Њеним црвеним образима и натезањем флашице воде имплицира се на то да је актерка рекламе управо завршила са својим тренингом. Девојка отвара ормарић са стварима и узима телефон, читајући поруку која се приказује и на екрану. Као пошиљалац поруке наводи се њена бака, што поред имена и емоџија црвеног срца упућује и слика у левом углу поред истог.

„Бака је спремила пудинг својим унуцима, као некад. Чекамо те!“

Читање поруке је пропраћено осмехом, и девојка пуна елана, задовољства и адреналина након тренинга излази из теретане. Затим, реклама се наставља тако што девојка улази у оближњи маркет и стаје испред фрижидера. Оком прелази преко осталих производа и коначно се задржава на једном. Камера приказује три паковања: три црне пластичне посудице у комбинацији са 1. жутом 2. белом и 3. браон бојом. Девојка узима у руку црно-жуто паковање на ком пише великим словима ПРОТЕИН, а у десном углу нешто мањим словима: пудинг, док је у левом углу истакнут и укус: ванилија. У моменту када девојка гледа у протеински пудинг, у позадини се мења музика, и почињу стихови познате песме Surf Mesa – ily (i love you baby). Девојка ставља производ у корпу, и одговара баки на поруку:

„Стижем!“

На екрану се затим појављује светло плава позадина на коме се приказују три различита укуса протеинског пудинга, док слику прати женски глас наратора:

„Уживајте у омиљеним посластицама без гриже савести! Нови пудинг са високим садржајем протеина, са чак 18g постаће Ваша омиљена посластица после тренинга! Овај пудинг има исти укус као пудинг које су Вам спремале Ваше баке, само без додатка шећера, са заслађивачима, са додатком значајне количине млечних протеина и нижом количином масти. БЕЗ ЛАКТОЗЕ! Одличне текстуре и још бољег укуса! Изаберите свој омиљени укус: ванила (црно-жуто паковање), чоколада (црно-браон паковање) или кокос бадем (црно-бело паковање). „

(у том моменту се на екрану у крупном плану смењују укуси)

_____________________________________________

BlaBla Trash – канта за смеће са подсетником

Реклама почиње сценом у биоскопу, у мрачној атмосфери, док филм траје. Гледаоце обасјава светлост екрана. На средини биоскопске сале седе момак и девојка који грицкају кокице и гледају филм. У следећем моменту, по завршетку филма, момак ставља своју руку на девојчину и креће да је пољуби. Момак и девојка се примичу један другом, и непосредно пре пољупца, тишину и покушај пољупца прекида девојка гласним узвиком:

„Опет сам заборавила да избацим смеће!“

У том моменту, након краја филма, на великом платну се појављује реклама у чијем својству говори мушки глас:

„Нешто сасвим ново код нас! Често Вам се дешава да заборавите да изспразните канту за смеће? Мозак Вам је пребукуран информацијама да ли сте све понели, да ли сте искључили пеглу, нахранили кућног љубимца? И опет нисте избацили смеће по изласку из куће?“ (звучни садржај прати видео снимак у сепиа ефекту, где мушкарац у оделу у журби узима ствари са стола, и излази из стана, док у ћошку поред канте за смеће стоји црни џак са смећем, припремљен за бацање.)

Након тог видео снимка, на екрану се појављује производ налик на познатим, постојећим кантама за смеће са папучицом и поклопцем, али у овом случају и додатом лампицом на средини предње стране, и звучником позади. Репрезентативна боја је беж, док се приказују и остале боје које су доступне: црна, црвена и зелена.

 „Треба Вам нешто да Вас подсети на то! Имамо право решеље за Вас! BlaBla Trash је иновативна канта за смеће која има оно својство које Вам је до сад фалило! Глас који ће Вас подсетити да испразните канту за смеће. У моменту када артикал на врху канте почне да додирује њен поклопац, канта ће почети да говори: ИСПРАЗНИ МЕ и лампица на њој ће светлети црвено. Глас је посве пријатан, али се понавља на свака 3 минута, тако да је немогуће да заборавите!

Купите BlaBla Trash и бићете јој захвални! „

На екрану се затим појављује поново видео снимак мушкарца у стану, овај пут у боји, и понавља се почетак: мушкарац који је у журби и креће из стана, АЛИ у том моменту се оглашава BlaBla Trash, и мушкарац се враћа по смеће, и тек онда напушта стан.

Published by

2 thoughts on “Капица: ПРОТЕИНСКИ ПУДИНГ „ZBREGOV“ / BLABLA TRASH – КАНТА ЗА СМЕЋЕ СА ПОДСЕТНИКОМ

  1. Kao prvo moram pohvaliti detaljnost opisa scena situacija, i vizuelnog i zvučnog segmenta, u obe reklame. Vrlo podrobno sceniranje, i vidi se želja/trud da nam sve bude dočarano. Reklama za puding mi je interesantna jer barem lično nisam čuo nikad za taj proizvod, pa je utoliko reklama uspešnija 🙂

    S druge strane, iako je ideja naporne kante za smeće… začuđujuće smešna, možda je u toj drugoj reklami moglo biti više parodiranja klišetiranih elemenata pravih reklama koji su u njoj iskorišćeni (na primer, sekvenca sa sepija-efektom). No ona postiže svoju ironiju i bez toga.

  2. Za prvu reklamu mogu reći da je interesantno osmišljena i veoma detaljno opisana, stoga ju je lako zamisliti. Jedinu malu zamerku koju bih imala je na konto toga što je devojka dobila poruku od bake da je puding spremljen i da je čekaju, a ona odlazi u prodavnicu da kupi puding. Možda bi bolje bilo da je u poruci pisalo: „Imamo puding za sve. Čekamo te.“ pa da je u pitanju taj puding kad stigne kod bake, ili da je pisalo „Kupi puding usput.“ pa da ona kupi taj puding. Ali, i pored toga, sviđa mi se opisana scena nje u prodavnici i to što je detaljno opisano koje su vrste/ukusi tog pudinga.

    Što se tiče druge reklame, veoma mi je interesantna i sigurna sam da bi takva kanta bila veoma korisna, posebno za one koji žive u stanu. Sviđa mi se što se unutar reklame nalazi reklama (na platnu u bioskopu) i to što se reklama pojavila baš u trenutku kada je devojka uzviknula da je zaboravila da izbaci smeće.

Comments are closed.