Кишни човек: ЧОКОЛАДНО МЛЕКО / ЕЈЛИЈЕН ГУТ

Чоколадно млеко

Три пријатељице у познијим годинама разговарају о младости, о безбрижном детињству, о првим симпатијама, изласцима и заједничком лудовању. Све је око њих тмурно и прожето сивилом, њихове хаљине су црне и дугачке, а оне су озбиљне, косе завезане у пунђу, сталожене и смирене. Музика у позадини је лагани клавир који свира неку тужну мелодију. Долази унук  једне бакице и доноси им три чоколадна млека. Оне се испитивачки гледају и узимају. После првог гутља све око њих букне у најлепшим бојама које бришу то сивило и тмурно расположење. Њихове хаљине се мењају у шареним бојама, а косе коју су биле у озбиљну пунђу, сада падају преко рамена. Оне се смеју и срећне су. Музика се мења у весели ритам и оне почињу да ђускају.

*Чоколадно млеко, враћа у младост*

______________________________________________

Ејлијен гут

   *Дечак од десет година игра се у дневној соби фигурицом ванземаљца, коју има још од своје треће године, и замишља како би желео да има некакву моћ да их види, како би то било страва и испуњење његовог дечачког сна, јер дубоко у себи верује да нас они окружују само што ми не можемо да их видимо. У сањарењу га прекида звук пиштања који допире из телевизора, а потом и слика ванземаљца који се приказује на екрану.*

ВАНЗЕМАЉАЦ: Поздрав људи, са планете Земље! Моји пријатељи и ја вас свакодневно гледамо у вашим разноразним активностима. Желимо да поделимо са вама да смо смислили начин како могу да нас виде људи који то желе, а ми добро знамо ко су ти људи (симпатичан смех и намиг). Због тога, у вашим оближњим продавницама можете купити пиво „Ејлијен гут“ по врло приступачној цени од 50 динара, који као главни састојак садржи кап наше крви који вам управо омогућује да нас видите, па самим тим и да се дружите са нама. Видимо се ускоро!

  • За више информација о производу и начину деловања пишите нам на парче папира и оставите га испод јастука, а ми ћемо се потрудити да вам у што краћем року одговоримо.
  • Ејлијен гут није намењен особа млађим од 15 година.

 ДЕЧАК: ААААА, мама, мамаааа! Једва чекам да порастем и упознам ванземаљце!

Published by

2 thoughts on “Кишни човек: ЧОКОЛАДНО МЛЕКО / ЕЈЛИЈЕН ГУТ

  1. Prva reklama mi se jako sviđa i izaziva neki lep osećaj i nostalgiju. Posebno mi je interesantan opis kako se dešava eksplozija boja nakon što počnu da piju čokoladno mleko, što je simbolična predstava naviranja emocija, što može biti veoma efektivno u reklamne svrhe.

    Interesantna mi je i druga reklama, a posebno mi je simpatičan vanzemaljac. Sviđa mi se što on zna ko je taj ko želi da ga vidi. Jedino mi je žao što dečak mora čekati bar još 5 godina da bi video vanzemaljce i možda je umesto toga moglo pisati da ga mogu piti svi uzrasti. Ali, i ovako kad se pogleda, proizvod i reklama su mi interesantni i mislim da bi reklama bila efikasna u prodaji proizvoda.

  2. Prva je odlična, pogođen je taj format u kojem se ne nudi samo proizvod već i osećanje koje taj proizvod proizvodi.

    Druga je isto simpatična, zanimljiva ideja!

Comments are closed.