Tamtesa: PLAZMA – VIŠE OD KEKSA / PAPRIČICA PROTIV KREATIVNE BLOKADE

Plazma – više od keksa

U pozadini se čuje lagana i tiha muzika.

Prva scena – Žena skida svoj doktorski mantil, napušta ordinaciju i odlazi iz bolnice.

Druga scena – Muškarac zatvara svoju akten-tašnu, gasi računar i svetla u kancelariji.

Treća scena – Vidimo ženu kako otključava i ulazi u auto. U pozadini se čuje kako govori: „Nakon napornog dana na poslu…“

Četvrta scena – Vidimo muškarca kako se vozi u autu. U pozadini čujemo njegov glas: „Potrebno mi je da se opustim kod kuće…“

Peta scena – Vidimo kako se dva auta približavaju kući. Ponovo se čuje glas žene: „Da svojoj deci obezbedim trenutke…“

Šesta scena – 2 deteta utrčavaju u kuću sa rančevima na leđima. Za njima ulaze mama i tata sa 3. detetom u rukama. Čuje se glas oca: „Koje će zauvek da pamte.“

Sedma scena – Svi sede u dnevnoj sobi, mama govori veselo: „Zato je tu Plazma!“ Otvara kutiju Plazme.

Osma scena – Svi jedu Plazmu, a tata govori: „Plazma, to je više od keksa, to je ljubav.“

Reklama se prekida i vidmo kutiju Plazme i tekst: „Plazma – više od keksa.“

____________________________________________________________

Papričica protiv kreativne blokade

Sve je sivo, u pozadini se čuje tužna muzika.

Prva scena – Pisac sedi ispred kompjutera i tužno gleda u prazan ekran.

Druga scena – Slikar stoji ispred platna, u jednoj ruci drži paletu sa bojama, a u drugoj četkicu i tužno gleda u prazno platno.

Treća scena – Muzičar sedi sa gitarom u rukama i izgleda kao da će odsvirati akord, ali brzo odustaje i gleda ispred sebe razočarano.

Četvrta scena – Vidimo sva tri stana istovremeno, svugde se otvaraju vrata, svet dobija boju, tužna muzika se prekida. Osoba koja je otvorila vrata govori: „Imam rešenje za tebe!!!“ i pruža zelenu papričicu.

Peta scena – Umetnici uzimaju papričicu sa neverom na licu i zgriznu je.

Šesta scena – Svo troje vrisnu od ljutine papričice, zatim se taj vrisak pretvara u pesmu „I feel good“ Jamesa Browna. Svo troje počinju, velikom brzinom, da stvaraju svoje kreacije.

Reklama se završava, vidimo zelenu papričicu i tekst: „Za nalet inspiracije!“

Epilog scena – Vajar neraspoloženo sedi, glavu je oslonio na ruku. Muzičar mu prilazi i govori: „Imaš kreativnu blokadu? Imam pravo rešenje za tebe!“ Pruža mu papričicu. Vajar je uzme, zagrize i vrisne. Reklama se prekida.

Published by

3 thoughts on “Tamtesa: PLAZMA – VIŠE OD KEKSA / PAPRIČICA PROTIV KREATIVNE BLOKADE

  1. Prva reklama za pravi proizvod mi se dopala jer je ispoštovan format koji se inače prodaje kao reklama. Mislim da to dovoljno govori o njenom kvalitetu, jer bi sigurno mogla da se ekranizuje i da uradi posao. To je to i svaka čašt!

    Druga reklama je interesentna i duhovita, ide na ciljnu grupu sa finom idejom. I ova reklama bi se takođe mogla prodati da takva „papričica“ postoji, ostali ste u formi, što je i najbitnije, ali i najduhovitije.

  2. Прва реклама ми се поред форме коју је колега већ поменуо, свидела и због тога што ми некако највише иде уз производ који се рекламира.
    Што се тиче друге реламе, ту ми се посебно свидела функција производа, зато што би такав производ свакоме од нас некад затребао.

  3. Прва реклама ми је најреалнија од свих које сам прочитала за овај задатак, тј. нешто што бих овог момента могла да замислим да се приказује, јер се тотално уклапа у досадашње рекламе за Плазма кекс, са том неком посебном породичном атмосфером. Свиђа ми се и слоган ,,Плазма-више од кекса.“

    Друга реклама ми је занимљива због функције производа, јер некад за креативну блокаду нема лека, већ она сама буди још дубља негативна осећања попут нервозе. После првог читања сам се запила зашто је баш папричица у питању, али после другог сам схватила да је за ову рекламу важан моменат када неинспирисани уметници врисну након што загризу папричицу, и да након тога креативне блокаде више нема, што се може тумачити као почетак дејства, тако да ми је и тај необичан спој постао занимљив.

Comments are closed.