Tijana Nenadović: SVETLO NA KRAJU TUNELA (Lejdi Dajana)

Gde god se pojavim samo blješte blicevi od kojih ništa ne vidim pred sobom, pre neki dan sam se umalo saplela. Dodi, smisli nešto do večere da možemo mirno izaći iz hotela.

Nekoliko sati kasnije lažni automobil je postavljen s prednje strane hotela ispred kojeg su paparaci očekivali čuvenu princezu i Dodija. Ali ni ovaj put nije uspela da izbegne bliceve jer ju je jedna masa čekala baš kako se nije nadala. Sela je u crni mercedes i krenula na dugo putovanje.

-Ubrzaj, želim što pre da im umaknemo.

-Kako Vi kažete.

-Dodi, pogledaj levo, jesi li primetio taj motor kada smo izlazili iz hotela? Mislim da nas prati. Ceo dan osećam da će se nešto loše desiti. Zaboravila sam da vežem pojas šta se dešava kočnice ne rade koči aaa…

10 meseci ranije…

 Pol Baler drži pismo u ruci, čita ga nekoliko puta, zatim ga odlaže u kutiju i zaključava.

Čarls planira da me ubije. Umiva se. Saobraćajna neseća. Kočnice. Čarls. Povreda glave. Hitna pomoć.. Ma to nije moguće.

Dušo, šta si rekao, misliš da to nije dobra ideja?

Oblači jaknu i kreće ka vratima.

Izaći ću da udahnem vazduh.

Sigurno želi da je se reši i oženi s Kamilom. Ona je pametna, ne brinem za nju sudbina prati hrabre.

Dajana je 31. avgusta 1997. poginula u Parizu u saobraćajnoj nesreći zajedno s Dodi al Fajedom i vozačem Henrijem Paulom, sudario se u stup u tunelu Alma u Parizu…

Smeši se Čarls i grli svoju majku…

Published by

One thought on “Tijana Nenadović: SVETLO NA KRAJU TUNELA (Lejdi Dajana)

  1. Sjajna ideja da se piše na temu smrti velike Dajane, princeze od Velsa. Njen doprinos i humanitarni duh nikada neće biti zaboravljeni, kao ni čuvena saobraćajna nesreća koja joj je donela smrt i koja ostaje otvorena za analiziranje kako je moguće da nije bila slučajna. Ipak, osećam da je ovaj rad previše kratak i nejasan. Volela bih da je priča više razrađena jer smatram da postoji nekoliko zanimljivih pravaca koji su mogli doneti bogatiju atmosferu tekstu, kao i zanimljive ličnosti koje su pomenute (Kamila, Čarls) koje predstavljaju odličnu podlogu za kreiranje karakterističnih karaktera.

Comments are closed.